Individuele rookgaskanalen - Easy-liner

Ga naar de inhoud
Toepassingen
Individuele rookgaskanalen
.
Individuele of parallelle rookgasafvoeren. (hier als individuele benoemd)

Individuele rookgasafvoeren vinden we in eengezinswoningen, appartementsgebouw en zelfs de wat hogere flatgebouwen. Deze hebben een diameter van 80mm. en zijn gemaakt van dikwandig aluminium. Een enkele keer zien we dat als het appartementsgebouw wat hoger is de onderste aansluiting 90 mm. is.

In eengezinswoningen zien we in de meeste gevallen op het dak de individuele dakvoer uitgevoerd als een concentrische doorvoer. Dat houd in dat de aanvoer en afvoer via een broekstuk (verloopstuk) uitmonden in de doorvoer. Concentrisch wil zeggen een buis in buis. De binnenbuis voor de afvoer en de buitenbuis voor de aanvoer van verse lucht. Hangt de Cv-ketel lager dan gaan de aan en afvoer door een bouwkundige schacht naar het dak. Het broekstuk bevind zich dan meestal vlak onder het dakvlak.

In appartementsgebouw gaan de aansluitingen van de Cv-ketel door de wand naar een bouwkundige schacht en daarna verticaal naar de op het dak gelegen gemeenschappelijke dak kap. In deze dak kap zit de afvoer van de rookgaskanalen, de lucht toevoer en de rioolontluchting.

Een andere situatie waarin we ook een individueel aantreffen zijn flatgebouwen waar de Cv-ketels centraal zijn opgesteld en het gehele gebouw van warmte voorzien. We spreken dan van een cascade opstelling voor de Cv-ketels. Deze zijn dan aangesloten op 1 of 2 rookgaskanalen met een grotere diameter. Ook bij deze opstelling kan Easy-liner de kanalen van een FuranFlex ® liner voorzien. Deze kanalen kunnen tot +/- 80 meter lengte worden gerenoveerd.

Sinds 2012 zijn wij ons meer gaan specialiseren in het renoveren van deze rookgasafvoersystemen. Omdat deze systemen zich vaak bevinden in de constructie van een gebouw en de leidingschacht vaak verborgen zit achter badkamers en toiletten is het meestal niet mogelijk en wenselijk om deze schacht op meerdere plaatsen te openen of te moeten slopen.

Easy-liner B.V. biedt u hier de oplossing voor!. Dit kan door het huidige systeem vanuit de binnenkant te voeren doormiddel van een FuranFlex ® liner uit duurzaam composiet met uitstekende prestaties voor de nieuwste Hr-toestellen. Maar ook oudere Hr-ketels of zelfs de oude Vr-ketels kunnen zonder enkel probleem terug worden aangesloten.

Wellicht heeft u nu meer vragen dan voor het bezoek aan onze website!. Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Hoe herken ik individuele rookgaskanalen
Dak kap individuele rookgaskanalen
Deze dak kap is in gebruikgenomen voor Vr-ketels en bestaat uit verschillende "verdiepingen". Op de vlakke bovenplaat ziet u de rioolontluchting. De verdieping daaronder bevinden zich de rookgasafvoeren en de verdieping daaronder de lucht toevoeren.
Dak kap individuele rookgaskanalen
Hier zien we een dak kap van een latere datum. Hier zijn bij de bouw al Hr-ketels geplaatst. Dit zien we aan de kapjes die op de kap zijn geplaatst. Dit type is echter niet ijspegelvrij en moet bij een nieuwe ketel worden vervangen.
Dak kap met aanpassing
rechts op de dak kap zien we dat er doorvoer is gemaakt voor een nieuwe Hr-ketel.
Dak kap individuele rookgaskanalen
Hier is de dak kap aangepast voor de nieuwe Hr-ketels en zijn de verticale gedeelte voorzien van een FuranFlex ® liner.
Ook individueel
Hier zien we een cascade opstelling. In het midden van de foto een Furanflex liner onder stoom.
Concentrische dakdoorvoer
Dit is een rookgasafvoer welke we vaak in een eengezinswoning tegen komen.
Adresgegevens

Easy-Liner B.V.
Opaal 330
3316 LE Dordrecht
Contactgegevens

Tel: 078-2049327
E-mail: info ed easy middenstreepje liner punt nl
Volg ons op Facebook!
Bedrijfsgegevens

KVK: 58500472
BTW: NL853065962B01
Bank: NL27INGB0006092880
Website designed and made
by Easy-liner (C) 2023
Terug naar de inhoud